Frederikshavn Oslo

Tag færgen fra Frederikshavn til Oslo

Frederikshavn

Fra Frederikshavn har Stena Line dagligt afgange med moderne multi-purpose færger der både medbringer passager-, fragt- og biler. Ombord på færgerne findes restauranter, barer, biograf, tax-free butikker og legerum til børn.
Bestil færge billetter Frederikshavn-Oslo her:

Færgerne afgår fra færgeleje 4 og færgeleje 3, som ligger i den sydlige ende af havnen (fra motorvej E45 følger man skiltene mod Norge).

Stena Line Frederikshavn
Adresse til færgeterminalen
Færgehavnsvej 10
9900 Frederikshavn

Billetkontoret findes på 4. sal i Terminalen, det er også her du skal afhente billetter, som ikke er tilsendt.

Hvis du skal have din bil med ombord på færgen, så kan din færgebillet også afhentes ved Drive In på havnepladsen.

Fra Terminalen er der 2 udgange til færgerne:

Udgang A: Findes på 5.sal. Herfra afgår Stena Saga til Oslo.
Gaten åbnes 60 minutter før afgang.

På havnepladsen findes 6 Drive In bokse. Herfra indtjekkes biler, busser og lastbiler.
Buspassagerer går ombord via landgangen.

I lavsæsonen åbnes drive in 1,5 time før hver afgang. I højsæsonen har drive in åbent hele døgnet.

Hvad kan du se i Frederikshavn centrum?

Frederikshavn er en hyggeligt by, og der står faktisk over 100 gratis bycykler klar til fri afbenyttelse, hvis du besøger Frederikshavn en sommerdag kan det derfor godt anbefales at cykle rundt og se byen på den måde. Du kan også nøjes med at gå rundt i Frederikshavns centrum og shoppe på gå-gaden. Der finder du en lang række hyggelige butikker. Hvis du leder efter møbler eller brugskunst- og indretningsbutikker, så skal du tjekke den nordlige del af Danmarksgade, alt imens Søndergade har flere interessante og hyggelige specialforretninger med fisk, ost og andre madvarer af høj kvalitet.

Seværdigheder i Frederikshavn
Krudttårnet blev bygget i den sidste del af 1600-tallet. Det vejer hele 4.500 ton og blev i 1974-1975 faktisk flyttet 270 meter i ét stykke. I Krudttårnets stueetage finder man en udstilling om havnens udvikling, i andet stokværk fortælles historien om en af Frederikshavns strande, Fladstrand, og øverst oppe finder man kanondækket, hvor man kan se forskellig slags artilleri.

Frederikshavns ældste bydel hedder Fiskerklyngen. Oprindeligt er bebyggelsen fra 1568, men de nuværende huse er fra 1800 og frem. Gaderne omkring Fiskerklyngen er brostensbelagte.

Der findes også flere gallerier og udstillinger af kunsthåndværk rundt om i Frederikshavn, hvor du kan se danske malerier, keramik og fremragende glaskunst. Frederikshavn har faktisk også et lille niché-museum for kunst på papir som f.eks. illustrationer til bøger og magasiner.

Der er masser at se for børn i og omkring Frederikshavn
Frederikshavn huser legeparken FunHouse med et areal på over 1500 m2 indrettet kun til børn og barnlige sjæle med pool-område, hoppeborg, klatreanlæg, rutsjebaner og meget mere.

Skal det hele helst handle om vand og pjasken, så kan man tage en tur i et af Frederikshanvs to badelande “Frederikshavn svømmehal og badeland ” eller “The Reef Resort”.

Gode restauranter er der mange af
Bliver du sulten så kan du bestille egnsretten, som er en såkaldt “En Frederikshavner”. Retten serveres på de fleste af Frederikshavns restauranter og består af en stor og helstegt rødspætte med hvide kartofler, brunet smør, tyttebærsyltetøj og evt. agurkesalat. Du kan også sagtens bestille noget andet på en af de mange caféer eller restauranter, som tilbyder noget til enhver smag.

Hvad kan du se i området omkring Frederikshavn?

Hvis du er i bil eller måske låner en af de gratis by-cykler, er det mest oplagte enten at cykle til Palmestranden mod nord eller til Bangsbo Hovedgård mod syd.

Palmestranden er altid et besøg værd. Palmestranden tog form i 2004 og er siden udvidet med flere sorter palmer. I dag er der faktisk over 90 slags palmer på stranden samt en bar, parasoller og beach-volley baner. Du kan besøge Palmestranden fra slutningen af maj og frem til midten af september.

Bangsbo Hovedgård er i dag lokalhistorisk arkiv og musem men bygningen kan dateres hele 650 år tilbage. Selve hovedbygningen er dog noget nyere end laden som stammer helt tilbage fra 1500-tallet. Bangsbo Hovedgård har åbent alle hverdage hele året og i sommerhalvåret også i weekenderne. Naturområdet omkring Bangsbo byder også på voldgrave og parkanlæg samt en botanisk herregårdshave.

Bangsbo dyrepark ligger i et indhegnet område af Bangsbo skovene som er meget store. I det indhegnede område (dyreparken) kan du se fritgående dådyr, krondyr og sikahjorte samt i øvrigt et rigt fugle- og dyreliv. Du kan også vælge at følge en såkaldt “olevelsesrute” igennem Bangsbo skovene, hvor du ser både dyreparken og gravhøje fra Jernalderen. Oplevelsesruten er ca. 8 km lang.

Cloostårnet ligger også i Bangsbo området og er et 60 meter højt tårn, som blev opført i 1962. Fra Cloostårnet har du en vidunderlig udsigt helt ud over Frederikshavn og det omkringliggende naturområde.

Sejlruten Frederikshavn til Oslo
Du kan sejle fra Frederikshavn til Oslo på ca. 9 timers dagsejlads med Stena Line. Sejlturen fra Oslo til Frederikshavn foregår om natten og tager ca. 12 timer. Læs mere om sejlruten Frederikshavn-Oslo

Skriv et svar

Required fields are marked *.